Ritkán főzök magyaros ételeket, de néha szoktam. Először ezeket a receptetket nem akartam feltenni a blogra, de végülis miért ne? :P
A recept:
- 30 dkg sárgaborsó - előző este beáztatva
- 1 ek mangalica zsír
- 1/2 fej fokhagyma - felkarikázva
- 20 dkg mangalica kolbász - felkarikázva
- 2 ek balzsamecet
- 2 dl tejföl
Fűszerek:
- 5 babérlevél
- 1-1 ek őrölt mustármag, petrezselyem, gyömbérpor
- 1-1 kk pirospaprika, oregano, szerecsendió, Himaláj só
- 1/2 mk bors, őrölt köménymag
A felheített zsiradékon megpirítjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a kolbászt és pár perc alatt azt is átpirítjuk. Beleöntjük a sárgaborsót, megfűszerezzük, és felöntjük 2 liter vízzel.
Amikor megfőtt - kb. egy óra múlva -, a leves egy részét kiszedjük, és összeturmixoljuk, majd belekeverjük a tejfölt és a balzsamecetet is. Összerottyantjuk, és kész.
Aki szeretné, piríthat egy kis extra kolbászt a tetejére, de anélkül is nagyon finom! ;)