Ritkán főzök magyaros ételeket, de néha szoktam. Először ezeket a receptetket nem akartam feltenni a blogra, de végülis miért ne? :P

A recept:sárgaborsó.jpg

  • 30 dkg sárgaborsó - előző este beáztatva
  • 1 ek mangalica zsír
  • 1/2 fej fokhagyma - felkarikázva
  • 20 dkg mangalica kolbász - felkarikázva
  • 2 ek balzsamecet
  • 2 dl tejföl

  Fűszerek:

  • 5 babérlevél
  • 1-1 ek őrölt mustármag, petrezselyem, gyömbérpor
  • 1-1 kk pirospaprika, oregano, szerecsendió, Himaláj
  • 1/2 mk bors, őrölt köménymag

A felheített zsiradékon megpirítjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a kolbászt és pár perc alatt azt is átpirítjuk. Beleöntjük a sárgaborsót, megfűszerezzük, és felöntjük 2 liter vízzel.
Amikor megfőtt - kb. egy óra múlva -, a leves egy részét kiszedjük, és összeturmixoljuk, majd belekeverjük a tejfölt és a balzsamecetet is. Összerottyantjuk, és kész.
Aki szeretné, piríthat egy kis extra kolbászt a tetejére, de anélkül is nagyon finom! ;)

Szerző: feherfalat  2013.08.11. Szólj hozzá!

Címkék: főételek levesek hüvelyesek Magyaros

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr75432722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása