Nem sokszor eszünk tésztát, de most megkívántam egy jó kis tejszínes-gombás tésztaételt, valamilyen egészségesebb fajta tésztából! :D
A recept: (2 adag)
- 1 kk zsír vagy olívaolaj
- 1 hagyma - apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 1/2 mk só, bors
- 25 dkg gomba - cikkekre vágva
- 2 dl tejszín
- 10 dkg spagetti - forró sós-olajos vízben kifőzve
- 2 ek tejföl
- 10 dkg parmezán - lereszelve
A felhevített zsiradékon megpirítjuk a hagymákat, majd a gombát is átpirítjuk rajta. Sózzuk borsozzuk, és amíg közben kifő a tészta, fedő alatt 15 perc alatt ezt is puhára pároljuk. Felöntjük tejszínnel, összeforraljuk, hozzáadjuk a sajt felét és a főtt tésztát, majd tányérba szedve tejföllel és parmezánnal tálaljuk.