A variációk száma rengeteg, az elkészítés azonban mindig nagyon egyszerű! ;)
Én úgy szoktam, hogy vegyesen csinálok ilyet is, olyat is - sósat is, édeset is - mindenből egy kicsit! :P
Lazacos-wasabis csiga:
- 1 lap leveles tészta (ha házi készítésű, akkor sokkal finomabb! ;))
- 1 ek wasabi szósz
- 10 dkg füstölt szeletelt lazac
A leveles tésztát véknyan megkenjük a wasabi szósszal, majd lefedjük a vékony lazacszeletekkel.
A tésztát feltekerjük, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Pizzás csiga:
- 1 lap leveles tészta
- 1 ek sűrített paradicsompüré
- 1-1 kk oregano, bazsalikom, kakukkfű
- 10 dkg reszelt sajt
A leveles tésztát megkenjük a sűrített paradicsompürével, majd megszórjuk a fűszerekkel és a sajjtal.
A tésztát feltekerjük, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Kéksajtos csiga:
- 1 lap leveles tészta
- 10 dkg kéksajt
A leveles tésztára rámorzsoljuk a sajtot, majd feltekerjük, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Nagyon fincsi, nekem ez az egyik kedvencem! ;)
Vegemite-os csiga: (Ausztrál recept - Vegemite/Maarmite mindegy, ki mit tud beszerezni ;))
- 1 lap leveles tészta
- 1 ek vegemite
- 10 dkg reszelt sajt
A leveles tésztát véknyan megkenjük vegemite-tal, rászórjuk a sajtot majd feltekerjük, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Édes-chillis csiga:
- 1 lap leveles tészta
- 2 ek édes chilli szósz
- 10 dkg reszelt sajt
A leveles tésztát megkenjük édes chilli szósszal, majd rászórjuk a sajtot.
A tésztát feltekerjük, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Spenótos-sajtos csiga:
- 1 lap leveles tészta
- 10 dkg friss spenót (fagyasztott is megteszi)
- 3 ek túró
- 5 dkg reszelt sajt
A leveles tésztára rárakjuk a spenótot, rászórjuk a túrót és végül a sajtot.
A tésztát feltekerjük, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Mustáros-sonkás csiga:
- 1 lap leveles tészta
- 2 ek mustár
- 10 dkg vékonyra szeletelt sonka
- 2 db csemege savanyú uborka - kis kockára vágva
- 5 dkg reszelt sajt
A leveles tésztát megkenjük mustárral, rátesszük a sonkát, majd megszórjuk az uborkával és a sajttal.
A tésztát feltekerjük, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Egyik variáció finomabb, mint a másik, érdemes mindet kipróbálni! ;)