Ez az étel nagy kedvencem volt egészen addig, amíg rá nem jöttem, hogy mennyi felesleges zsír van a tejfölben. :P
Azóta nagyon ritkán készítem el, pedig nagyon finom! :D
De néha belefér! ;)
A recept:
- 1 ek olaj
- 1 hagyma - apróra vágva
- 1 egész csirkemell - csíkokra vágva
- 2 dl zsírszegény tejföl
- 1/2 dl zsírmentes tej
- 1 ek keményítő
Fűszerek:
- 1-1 kk só, petrezselyem
- 1/2 kk bors
A felhevített olajon megfutattatom a hagymát, majd fehéredésig pirítom a csirkemellet. Megfűszerezem, és további 15-20 percig pirítom.
A tejfölt felhígítom a tejjel, és ráöntöm a húsra. Amikor összerottyan, megszórom egy kis keményítővel, és hirtelen mozdulatokkal simára keverem.
Nagyon fincsi! ;)