A múltkor vettem egy tápióka pudingot a boltban - almás-fahéjasat -, és annyira megtetszett, hogy azóta vettem egy zacskó tápióka gyöngyöt, hogy saját ízesítésű pudingokat gyárthassak. :D
Ime az első, a kókuszos-vörösáfonyás! :D
A recept:
- 5 dkg tápióka gyöngy
- 5 dl zsírmentes tej
- 3 ek agave szirup
- 2 ek kókuszreszelék
- 3 ek aszalt vörös áfonya
Fűszerek:
- 1 kk vanília kivonat
- 1/2 kk szerecsendió
- 1 kk fahéj
A felforralt tejbe beleöntöm a tápiókát és a fűszereket, és egy tíz percig forralom őket, amíg a tápióka gyöngyök átlátszóak nem lesznek. :)
Mindenképp várjuk meg, amíg áttetszőek lesznek a gyöngyök, mert az jelzi, hogy megfőtt! :P
Ekkor belekeverem az agavet, a kókuszt, és 2 evőkanál áfonyát.
Poharakba öntöm, és a maradék áfonyával díszítem a tetejét! ;)
Nagyon fincsi, olyan, mint a puding, és mókásak benne a gyöngyök, olyan kis puha, ruganyosak. :D