A múltkori finom parmezános kekszen felbuzdulva további kisérletezésbe kezdtem! :P
Ez eredetileg muffin lett volna, de amikor bekevertem néztem csak meg jobban, hogy ez olyan kevéske, mégis hány muffinnak kéne ebből kijönni?! :O
Kiderült, hogy háromnak! :D:D
Mivel vendégeket vártam, ez nem tűnt jó ötleteknek, így kekszek lettek belőle! ;)
A recept: (kb. 20 darabhoz)
- 15 dkg mandula - megőrölve - vagy mandulaliszt :P (elfelejtettem venni)
- 1 kk szódabikarbóna
- 8 dkg parmezán sajt
- 1 kk rozmaring
- 1 marék dió - durvára vágva
- 2 tojás
- 1 ek málnaecet
- 5-5 dkg tökmag, napraforgó mag, mák, fekete szezám
A mandulalisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a sajttal, a rozmaringgal, a dióval, a tojásokkal és a málnaecettel, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe egy kis kanállal diónyi drabokat szaggatunk belőle. Vizes kanállal lelapogatjuk a tetejét, hogy kb. fél cm vastagok maradjanak, a tetejüket megszórjuk a magokkal, és előmelegített sütőben, 180 fokon 10 perc alatt megsütjük.
Finom puha, omlós kekszek, és nagyon különleges a rozmaringos fűszerezéssel! ;)