Egyszer már csináltam csicseriborsó krémlevest, de az egészen más volt, egyrészt mert konzerv csicsriborsót használtam, másrészt a fűszerezés is teljesen eltér a mostanitól, úgyhogy ez egy más ízvilág! ;)

A recept:csicseri.jpg

  • 20 dkg csicseriborsó - előző este beáztatva (sok vizet magába szív)
  • 3 gerezd fokhagyma - felkarikázva
  • 30 dkg füstölt csont/borda
  • 1 ek liszt

  Fűszerek:

  • 4 babérlevél
  • 1-1 ek pirospaprika, petrezselyem, medvehagyma
  • 1-1 kk só, gyömbérpor, majoranna, oregano
  • 1/2 kk borsőrölt kömény, kurkuma, szerecsendió, őrölr mustármag

A csicseriborsót átmossuk, majd 3 liter vízben feltesszük főni. Megfűszerezzük, hozzáadjuk a fokhagymát és beletesszük a füstölt csontot is, és lefedve egy órán keresztül főzzük. A lisztet simára keverjük egy kis vízzel és belecsorgatjuk a levesbe. Összeforraljuk, majd egy kicsit hűlni hagyjuk. Miután a babérleveleket és a füstölt bordákat kivettük belőle az egészet összeturmixoljuk, majd a füstölt hússal tálaljuk.

Szerző: feherfalat  2012.06.20. Szólj hozzá!

Címkék: főételek levesek hüvelyesek Magyaros

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr834599551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása