Egyszer már csináltam csicseriborsó krémlevest, de az egészen más volt, egyrészt mert konzerv csicsriborsót használtam, másrészt a fűszerezés is teljesen eltér a mostanitól, úgyhogy ez egy más ízvilág! ;)
A recept:
- 20 dkg csicseriborsó - előző este beáztatva (sok vizet magába szív)
- 3 gerezd fokhagyma - felkarikázva
- 30 dkg füstölt csont/borda
- 1 ek liszt
Fűszerek:
- 4 babérlevél
- 1-1 ek pirospaprika, petrezselyem, medvehagyma
- 1-1 kk só, gyömbérpor, majoranna, oregano
- 1/2 kk bors, őrölt kömény, kurkuma, szerecsendió, őrölr mustármag
A csicseriborsót átmossuk, majd 3 liter vízben feltesszük főni. Megfűszerezzük, hozzáadjuk a fokhagymát és beletesszük a füstölt csontot is, és lefedve egy órán keresztül főzzük. A lisztet simára keverjük egy kis vízzel és belecsorgatjuk a levesbe. Összeforraljuk, majd egy kicsit hűlni hagyjuk. Miután a babérleveleket és a füstölt bordákat kivettük belőle az egészet összeturmixoljuk, majd a füstölt hússal tálaljuk.