A  múltkor nagyon fincsire sikerült a narancsos-mákos palacsinta, ezért tovább kísérleteztünk a mákos palacsinták világában.

A recept:palcsi_1.jpg

  • 15 dkg tönkölybúza liszt
  • 1 csipet só
  • 1 kk cukor
  • tojás
  • 3 dl zsírmentes tej
  • 2 ek mák - (nem darált!)
  • 1 kk kókuszzsír vagy pár csepp olaj
  • 20 dkg túró
  • 2 maracuja
  • 1 ek méz
  • 5 dkg étcsoki
  • 5 dkg kókuszreszelék

Egy tálban összekeverjük a liszetet a sóval és a cukorral, hozzáadjuk a tojást és a tejet, és egy kézi habverővel simára keverjük. Hozzáadjuk a mákot, és kókuszzsírral kikent vagy kiolajozott forró serpenyőben kisütjük a palacsintákat.

A túrót összekeverjük a maracujaával és a mézzel, és megtöltjük vele a palacsintákat. A még forró palacsinta tetéje csokit teszünk, hogy ráolvadjon, majd megszórjuk kókuszreszelékkel! ;) 

Szerző: feherfalat  2012.07.02. Szólj hozzá!

Címkék: gyors túrós gyümölcsös vegetáriánus édességek palcsinták

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr984623098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása