Újra fellapoztam a kedvenc szakácskönyvemet, mert lassan haza akarom küldeni, és gondoltam átfutom még egyszer, hogy van-e valami, amit most úgy hirtelen megcsinálnék belőle. :P
Ez egy nagyon különleges fasírt csirkehúsból, répával és édesburgonyával keverve! ;)
A recept: (18 darab)
- 1/2 kg darált csirkehús
- 2 répa - lereszelve
- 1 közepes édesburgonya - szintén lereszelve
- 3 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 1 ek olívaolaj
Fűszerek:
- 2 ek Tamari szójaszósz - hirtelen nem jutott eszembe mi is az a Tamari, és majdnem Tahinit tettem bele! :P Az is érdekes lett volna! ;)
- 1-1 kis marék friss petrezselyem és koriander levél - összeaprítva
- 2 kk gyömbérpor - használhatunk friss, reszelt gyömbért is - én nem mertem :P
- 1/2 kk bors, őrölt szerecsendió
A hozzávalókat - az olaj kivételével - sorban összekeverjük - ha nem elég sós, kicsit megsózzuk -, és vízes kézzel a masszából húspogácsákat formázunk.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és pár perc alatt mindkét oldalukat megsütjük. Amikor félig átfehéredett, akkor érdemes megfordítani, és addig sütni, amíg a másik oldala is megpirul.
Az első falat furcsa volt, de mire a második fasírthoz értem, már megszoktam és kifejezetten ízlett! ;)
Én zöldségropogóst kínáltam hozzá, szerintem jó párosítás! :D