Ezt a tortát egyszer régen már elkészítettem, ami igen nagy sikert aratott -, és mivel a főnökömnek tegnap volt a születésnapja, gondoltam meglepem vele! :D
Ez kivételesen egy cukorral készült recept, a főnököm szereti a cukrot. :P
De helyettesíthetjük nyugodtan bármivel, azonban egy szelet ebből a verzióból sem fog megártani! ;)
A recept: (12 szelet)
- 4 tojás - fehérje kemény habbá verve
- 4 ek nyers porcukor - mindegy ha nem nyers :)
- 15 dkg tönkölybúza liszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 ek nyers kakaópor
- 2 dl tejszín - habbá verve
- 1 kk vanília kivonat
- 3 ek nyers porcukor
- 10 dkg kókusz reszelék
- 2 ek tönkölybúza liszt
- 2 ek nyers kakaópor
- 3 ek nyers cukor
- 1/2 kk fahéj
- 2 dl zsírmentes tej
- 3 dkg vaj
A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, hogy fehéres színű legyen, hozzáadunk egy deci vizet, majd hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát és a kakaót. Óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot, egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
A krémhez felverjük a tejszíhabot, majd hozzáadjuk a vaníliát, a cukrot és a kókuszt.
A mázhoz összekeverjük a lisztet a kakaóval, a cukorral és a fahéjjal, majd fokozatosan felöntve a tejjel simára keverjük.
Sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve beledobjuk a vajat és elkeverjük.
Amíg a máz is hűl, összerakjuk a tortát! ;)
A kakaós piskóta tetejét 1 cm vastagon levágjuk, majd a torta belsejét egy kanál segítségével kivájjuk úgy, hogy a szélein és az alján is kb. 1 cm vastag tészta maradjon. :)
Az így keletkezett üregbe töltjük bele a kókuszkrémet, majd a levágott tetejét visszarakjuk, és a sűrű mázzal az egészet bekenjük.