Volt itthon kelbimbó, répa meg gomba, és gondoltam csinálhatnék belőle valami finom levest! :D
Már régóta ki akartam próbálni, hogy milyen lenne a csicseriborsó lisztből készült nokedli, és gondoltam itt az alkalom! :P
Az eredmény nagyon finom lett! ;)
A recept:
- 1 ek olívaolaj
- 1 hagyma - apróra vágva
- 5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 3 répa - felkarikázva
- 2 krumpli - felkockázva
- 25 dkg kelbimbó
- 25 dkg gomba - cikkekre vágva
- 6 púpos ek csicseriborsó liszt (kb. 125 g)
- 2 tojás
Fűszerek:
- 1 ek Himaláj só
- 1-1 kk bazsalikom, petrezselyem
- 1/2 mk őrölt kömény, bors, zsálya
A felhevített olajon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a zöldségeket, és pár percig pirítjuk. Megfűszerezzük, felöntjük 2 liter vízzel, majd negyed óra elteltével hozzáadjuk a gombát, és további 15 percig főzzük.
A lisztet összekeverjük a tojásokkal és egy kevés vízzel, hogy nokedlitésztát kapjunk, sózzuk-borsozzuk és kanállal beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe. Így nagyobb galuskákat kapunk, és szerintem így finomabb! ;)