Csicseriborsó galuskával ;)

Volt itthon kelbimbó, répa meg gomba, és gondoltam csinálhatnék belőle valami finom levest! :D
Már régóta ki akartam próbálni, hogy milyen lenne a csicseriborsó lisztből készült nokedli, és gondoltam itt az alkalom! :P

Az eredmény nagyon finom lett! ;)

A recept:kelbimbós leves.jpg

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 hagyma - apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 3 répa - felkarikázva
  • 2 krumpli - felkockázva
  • 25 dkg kelbimbó
  • 25 dkg gomba - cikkekre vágva
  • 6 púpos ek csicseriborsó liszt (kb. 125 g)
  • 2 tojás

  Fűszerek:

  • 1 ek Himaláj
  • 1-1 kk bazsalikom, petrezselyem
  • 1/2 mk őrölt kömény, bors, zsálya

A felhevített olajon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a zöldségeket, és pár percig pirítjuk. Megfűszerezzük, felöntjük 2 liter vízzel, majd negyed óra elteltével hozzáadjuk a gombát, és további 15 percig főzzük.
A lisztet összekeverjük a tojásokkal és egy kevés vízzel, hogy nokedlitésztát kapjunk, sózzuk-borsozzuk és kanállal beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe. Így nagyobb galuskákat kapunk, és szerintem így finomabb! ;)

Szerző: feherfalat  2013.02.17. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges vegetáriánus levesek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr465068502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása