Ritkán eszünk rizset, és olyankor is általában egytál ételnek, mert úgy sokkal finomabb. :P

A recept:rizses hús+.jpg

  • 1 ek olaj
  • hagyma - apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 50 dkg csirkemell - felkockázva
  • 2 dl barnarizs
  • 20 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 25 dkg gomba - cikkkere vágva
  • 2 répa - lereszelve

  Fűszerek:

  • 2 ek pirospaprika
  • 1 ek petrezselyem
  • 1 kk 
  • 1/2 kk borsszerecsendió, őrölt kömény, zsálya

A felhevített olajon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Megfűszerezzük, és hozzáadjuk a rizset, majd felöntjük 4 dl vízzel, és lefedve fél óráig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a borsót, majd 10 perc elteltével a gombát, és 5 perc múlva a reszelt répát. További 5 perc alatt az egészet puhára főzzük.

Szerző: feherfalat  2013.04.26. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges rizottó főételek egytálételek hüvelyesek Magyaros

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr635107378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása