Nagyon szeretem a gazdag ízvilágú csirkés ételeket, mint amilyen ez is.
Ezt a finomságot a húgom készítette először, de olyan fincsi lett, hogy én is megcsináltam! ;)

A recept:

  • 2 dkg vaj
  • 10 dkg bacon - felcsíkozva
  • 50 dkg csirkemell - felkockázva
  • 20 dkg fagyasztott borsó
  • 2 dl tejszín
  • 3 dl tej
  • 10 dkg füstölt sajt - lereszelve
  • 1 paradicsom - felkockázva

  Fűszerek:

  • 1-1 ek pirospaprika, petrezselyem
  • 1-1 kk , oregano, bazsalikom

A felhevített zsiradékon először megpirítjuk a szalonnát, majd a csirkét. Megfűszerezzük, és 15 percig lefedve főzzük. Ekkor hozzáadjuk a borsót, majd további 10 perc elteltével a tobbi hozzávalót is beletesszük, összekeverjük, és pár perc alatt készre főzzük.

Tipp:

Könnyen csinálhatunk belőle egytálételt is, ha teszünk bele rizset vagy tésztát a főzési időnek megfelelően és felöntjük egy kis vízzel vagy több tejjel. ;)

Szerző: feherfalat  2013.04.28. Szólj hozzá!

Címkék: csirke zöldséges főételek hüvelyesek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr35184710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása