Már régebben kinéztem magamnak ezeket az izreli zöldségfasírtokat, de mindig közbejött valami, hogy elkészítsem őket.

Ezúttal elkészült a póréhagyma-gomba fasírt, persze nem is hasonlít a képen láthatóra :P -, de nagyon finom lett! :D
Sajnos elmulasztottam lefotózni, de fogok még ilyet csinálni, mert nagyon fincsik! ;)

A recept:
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 póréhagyma - felkarikázva
  • 2 hagyma - félkarikára vágva
  • 1 fej fokhagyma - felkarikázva
  • 1/2 kg gomba - cikkekre vágva
  • 2 ek liszt
  • 3 tojás

  Fűszerek:

  • 1-1 kk , bors
  • 1/2 mk őrölt szerecsendió
A zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsiben külön külön kicsit puhára sütjük, majd egy szűrőedénybe helyezzük és kinyomkodjuk belőlük a folyadékot, aztán kb. 10 percig hagyjuk, hogy tovább csöpögjön a felesleges nedvesség.
Amikor lecsöpögött, a zöldségekhez hozzáadjuk a lisztet, a tojást, és a fűszereket, és az egészet összekeverjük.
A keverékből kis halmokat helyezünk a kiolajozott tepsire, majd előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 10 percig sütjük, amíg a pogácsák megbarnulnak.
Szerző: feherfalat  2013.05.12. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges gyors vegetáriánus könnyű ételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr715244691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása