Ismeritek a flódnit? :D
A töltelék alapján nagyon fincsi süti lehet, bár én még sosem sütöttem.. :P
Ezúttal a nyers változatát készítettem el, és tényleg nagyon fincsi! ;)
A recept:
- 4 aszalt gyümölcslap - én készen vettem, de könnyedén elkészíthetitek otthon is ;)
- 10 dkg mák - beáztatva, megszárítva, megdarálva
- 4 nagy szem puha Medjool datolya - kimagozva
- 1 nagy alma - lereszelve vagy megdarálva
- 1 mk fahéj
- 1 ek psylium
- 10 dkg dió - beáztatva, megszárítva, megdarálva
- 1 kis marék mazsola - beáztatva
- 1 ek méz
- 1/2 citrom reszelt héja
A mákot összedaráljuk a datolyával - ha túl sűrű, akkor tehetünk hozzá egy kevés vizet, hogy kenhető masszát kapjunk -, és egyenletesen elkenjünk az első aszalt lapon, majd ráhelyezzük a második lapot.
Erre jön az almás töltelék - a reszelt almát keverjük össze a fahéjjal és a psylliummal -, de mielőtt rákenjük, készítsük elő a diós tölteléket is, különben az aszalt lap felpuhul, és nehéz lesz elkenni a harmadik tölteléket. :P
A darált diót összedaráljuk a mazsolával, a mézzel és a reszelt citromhéjjal, majd a harmadik lapot megkenjük dióval, és lefedjük az utolsó aszalt gyümölcslapunkkal.
Érdemes egy pár órát állni hagyni fogyasztás előtt -, de ha erre nincs idő, úgy is finom! ;)