Ismeritek a flódnit? :D
A töltelék alapján nagyon fincsi süti lehet, bár én még sosem sütöttem.. :P
Ezúttal a nyers változatát készítettem el, és tényleg nagyon fincsi! ;)

A recept:flódni2.jpg

  • 4 aszalt gyümölcslap - én készen vettem, de könnyedén elkészíthetitek otthon is ;)
  • 10 dkg mák - beáztatva, megszárítva, megdarálva
  • 4 nagy szem puha Medjool datolya - kimagozva
  • 1 nagy alma - lereszelve vagy megdarálva
  • 1 mk fahéj
  • 1 ek psylium
  • 10 dkg dió - beáztatva, megszárítva, megdarálva
  • 1 kis marék mazsola - beáztatva
  • 1 ek méz
  • 1/2 citrom reszelt héja

A mákot összedaráljuk a datolyával - ha túl sűrű, akkor tehetünk hozzá egy kevés vizet, hogy kenhető masszát kapjunk -, és egyenletesen elkenjünk az első aszalt lapon, majd ráhelyezzük a második lapot.
Erre jön az almás töltelék - a reszelt almát keverjük össze a fahéjjal és a psylliummal -, de mielőtt rákenjük, készítsük elő a diós tölteléket is, különben az aszalt lap felpuhul, és nehéz lesz elkenni a harmadik tölteléket. :P
A darált diót összedaráljuk a mazsolával, a mézzel és a reszelt citromhéjjal, majd a harmadik lapot megkenjük dióval, és lefedjük az utolsó aszalt gyümölcslapunkkal.

Érdemes egy pár órát állni hagyni fogyasztás előtt -, de ha erre nincs idő, úgy is finom! ;)

Szerző: feherfalat  2013.11.21. Szólj hozzá!

Címkék: gyors gyümölcsös vegetáriánus nasik édességek Paleo Nyerskonyha

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr465627233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása