Paradicsom salátával ;)

Nagyon szeretjük a csirkemájat is, általában a párom csinálja -, nagyon finoman tudja elkészíteni! ;)

A receptmáj.jpg

  • 1 ek kacsazsír
  • hagyma - apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma - apróra
  • 1/2 kg csirkemáj - nagyobb darabokra vágva
  • 5 paradicsom - felkarikázva
  • 1 ek málnamecet - más aromás ecetet is tehetünk rá, pl. balzsamecetet

 Fűszerek:

  • 1-1 kk szárított metélőhagyma,
  • 1/2 kk őrölt köménymag
  • 1/2 mk chili, bors

A felhevített zsiradékon megpirítjuk a hagymákat, majd átforgatjuk rajta a májat. Fedő nélkül 10 pecig pirítjuk, megfűszerezzük, majd a tűzről levéve, lefedve egy kicsit félretesszük. (Ha félünk, hogy nem sült át, vágjunk egyet félbe, és ellenőrizzük le. ;) 

A paradicsom saláta fűszerezése ugyanaz, mint a májé. A felvágott paradicsomot óvatosan összeforgatjuk a fűszerekkel, és meglocsoljuk balzsamecettel.

Szerző: feherfalat  2013.12.11. Szólj hozzá!

Címkék: saláta gyors főételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr115672078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása