Nagyon szeretjük a csirkemájat is, általában a párom csinálja -, nagyon finoman tudja elkészíteni! ;)
A recept:
- 1 ek kacsazsír
- 1 hagyma - apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma - apróra
- 1/2 kg csirkemáj - nagyobb darabokra vágva
- 5 paradicsom - felkarikázva
- 1 ek málnamecet - más aromás ecetet is tehetünk rá, pl. balzsamecetet
Fűszerek:
- 1-1 kk szárított metélőhagyma,só
- 1/2 kk őrölt köménymag
- 1/2 mk chili, bors
A felhevített zsiradékon megpirítjuk a hagymákat, majd átforgatjuk rajta a májat. Fedő nélkül 10 pecig pirítjuk, megfűszerezzük, majd a tűzről levéve, lefedve egy kicsit félretesszük. (Ha félünk, hogy nem sült át, vágjunk egyet félbe, és ellenőrizzük le. ;)
A paradicsom saláta fűszerezése ugyanaz, mint a májé. A felvágott paradicsomot óvatosan összeforgatjuk a fűszerekkel, és meglocsoljuk balzsamecettel.