Mi nem nézünk tévét, így nem ismerem Gordon Ramsay műsorait és receptjeit, de mivel Ő a Szakácsmustra első fordulójának témája, ezért utánanéztem a neten, mit is lehetne tőle elkészíteni. :D
Nagyon szeretjük a céklát, meg a kékpenészes sajtokat is, úgyhogy amikor megláttam ezt a receptet, rögtön úgy éreztem, hogy ez a nekem való Gordon Ramsaytől. :P
Ez egy nagyon fincsi előétel vagy akár különleges köret is lehet! ;)
A recept:
- 2 nagy cékla - cikkere vágva
- 4 ek olívaolaj
- 4 ek balzsamecet
- 10 dkg Roquefortsajt
- 1 ek szezámmag - száraz serpenyőben megpirítva
A céklát megfőzzük, majd a felhevített olajon átpirítjuk. Meglocsoljuk a balzsamecettel és további pár percig pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Rokfort sajttal & szezámmaggal tálaljuk.