Amikor karamellás csokilikőrt készítettem, akkor nem fért bele az üvegcsémbe az összes likőr alapanyag, és ami kimaradt, abból pudingot csináltam. :P
De olyan jó lett, hogy ilyet máskor is csinálni kell! ;)
A recept: (6 adag)
- 5 dkg cukor - karamellizáljuk
- 1 ek kókuszzsír
- 2 dl habtejszín - felforrósítva
- 1 dl kávé
- 4 ek keményítő - kevés tejben simára keverve
- 2 dl tej
- 15 dkg étcsoki - feldarabolva
- 1 marék mogyoró - díszítésnek
Először a cukrot karamellizáljuk egy kicsit -, igazából semmit nem kell csinálni, magától felolvad majd karamellizálódik :P -, és amikor szép világosbarna színű, akkor hozzáöntjük meleg tejszínt, belekeverjük a kókuszzsírt, majd hozzáadjuk a kávét is.
A keményítőt kikeverjük egy kevés hideg tejjel - fontos, hogy ne legyen csomós ;) -, és folyamatosan kevergetve a forró kávés karamell szószba öntjük a maradék tejjel együtt. Beleolvasztjuk a csokit, és pár perc alatt összefőzzük.
Mogyoróval díszítve tálaljuk.