Amikor karamellás csokilikőrt készítettem, akkor nem fért bele az üvegcsémbe az összes likőr alapanyag, és ami kimaradt, abból pudingot csináltam. :P

De olyan jó lett, hogy ilyet máskor is csinálni kell! ;)

A recept: (6 adag)mogyorópuding.jpg

  • 5 dkg cukor - karamellizáljuk
  • 1 ek kókuszzsír
  • 2 dl habtejszín - felforrósítva
  • 1 dl kávé
  • 4 ek keményítő - kevés tejben simára keverve
  • 2 dl tej
  • 15 dkg étcsoki - feldarabolva
  • 1 marék mogyoró - díszítésnek

Először a cukrot karamellizáljuk egy kicsit  -, igazából semmit nem kell csinálni, magától felolvad majd karamellizálódik :P -, és amikor szép világosbarna színű, akkor hozzáöntjük meleg tejszínt, belekeverjük a kókuszzsírt, majd hozzáadjuk a kávét is.
A keményítőt kikeverjük egy kevés hideg tejjel - fontos, hogy ne legyen csomós ;) -, és folyamatosan kevergetve a forró kávés karamell szószba öntjük a maradék tejjel együtt. Beleolvasztjuk a csokit, és pár perc alatt összefőzzük.

Mogyoróval díszítve tálaljuk.

Szerző: feherfalat  2014.04.21. Szólj hozzá!

Címkék: gyors édességek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr666053025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása