A múltkor csináltam karamellás kávé likőrt, és annyira jól sikerült, hogy megismételtem, de ezúttal csokit is olvasztottam bele, és így egészen más lett az ízhatás! :D

Szerintem így még finomabb! :P

A recept: (Kb. 9 dl csokilikőrhöz)csokis karamell likor1.jpg

  • 5 dkg cukor - karamellizáljuk
  • 10 dkg méz - karamellizáljuk
  • 3 dkg kókuszzsír
  • 3 dl habtejszín - felforrósítva
  • 1 dl kávé
  • 1 ek keményítő - kevés vízben simára keverve
  • 3 dl vodka
  • 15 dkg étcsoki - feldarabolva

Először a mézet karamellizáljuk egy kicsit, majd félretesszük. 
Egy másik lábosban feltesszük a cukrot -, igazából semmit nem kell csinálni, magától felolvad majd karamellizálódik :P -, és amikor szép világosbarna színű, akkor hozzáöntjük a mézet, beletesszük a kókuszzsírt és felöntjük a meleg tejszínnel, majd hozzáadjuk a kávét is.
A keményítőt kikeverjük egy kevés hideg vízzel - fontos, hogy ne legyen csomós ;) -, és folyamatosan kevergetve a forró kávés karamell szószba öntjük. Pár perc alatt összefőzzük, majd beleolvasztjuk a csokit, végül a vodkával hígítjuk.

Ha csomósnak látjuk, akkor érdemes átszűrni, mielőtt üvegekbe töltjük.

Ekkor még erősen érződik benne a vodka, de néhány nap múlva az ízek összeérnek, és kellemessé válik. :)

Hűtőben tároljuk & fogyasztás előtt ne felejtsük el összerázni! ;)

Szerző: feherfalat  2014.03.19. Szólj hozzá!

Címkék: italok Ajándékok a konyhából

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr405858810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása