Nagyon szeretjük a céklás ételeket, egytálételekbe is bele szoktam főzni, egy kis fűszeres darálthússal finom dolgokat lehet belőle kihozni! ;)

A recept:hagymás hús céklával.jpg

  • 50 dkg darált hús - én sertés lapockát használtam
  • hagyma - apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 2 dl zabpehely - megőrölve
  • tojás
  • 1 ek mangalica zsír
  • hagyma - félkarikára vágva
  • 2 nagy cékla - cikkere vágva
  • 4 ek olívaolaj
  • 4 ek balzsamecet

Fűszerek:

  • 1-1 ek  pirospaprika,  petrezselyem,  metélőhagyma, őrölt  mustármag
  • 1-1 kk majoranna,  oregano,  
  • 1/2 kk szerecsendióköménymagbors

A hozzávalókat a tojással bezárólag sorban összekeverjük, megfűszerezzük, és jó alaposan összekeverjük. Az sem baj, ha egy éjszakát hagyjuk hűtőben állni, hogy összeérjenek az ízek! ;) 
A masszát kigolyózzuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket. Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben, 200 fokon 30 perc alatt megsütjük. 

A céklát megfőzzük, majd a felhevített olajon átpirítjuk. Meglocsoljuk a balzsamecettel és további pár percig pirítjuk, majd félretesszük.

Egy serpenyőben, a felhevített zsiradékon átpirítjuk a hagymát, majd rajta a gombócokat, és céklával tálaljuk.

Szerző: feherfalat  2014.04.22. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges főételek könnyű ételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr436053046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása