Megakadt a szemem egy recepten, és bár én másképp képzeltem el a megvalósítást :P -, jó ötletet adott. :)

A recept:céklás egytál.jpg

  • 1 ek kacsazsír
  • 2 hagyma - apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma - karikára vágva
  • 1/2 kg darálthús
  • 1 kg cékla - kis kockára vágva
  • 2 ek balzsamecet

  Fűszerek:

  • 2-2 kk őrölt gyömbér, pirospaprika
  • 1-1 kk zsálya
  • 1/2 mk bors, őrölt szerecsendió, őrölt kömény
  • 1 csokor petrezselyem

A felhevített zsiradékon megpirítjuk a hagymákat, majd a húst fehéredésig pirítjuk. Megfűszerezzük, hozzáadjuk a céklát, meglocsoljuk balzsamecettel, és addig pároljuk, amíg megpuhul. Ha szükségel, kevés vízzel hígítjuk, majd a végén a felesleges levet pár perc alatt lepirítjuk.

Szerző: feherfalat  2012.11.26. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges főételek egytálételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr474921702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása