Megakadt a szemem egy recepten, és bár én másképp képzeltem el a megvalósítást :P -, jó ötletet adott. :)
A recept:
- 1 ek kacsazsír
- 2 hagyma - apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma - karikára vágva
- 1/2 kg darálthús
- 1 kg cékla - kis kockára vágva
- 2 ek balzsamecet
Fűszerek:
- 2-2 kk őrölt gyömbér, pirospaprika
- 1-1 kk só, zsálya
- 1/2 mk bors, őrölt szerecsendió, őrölt kömény
- 1 csokor petrezselyem
A felhevített zsiradékon megpirítjuk a hagymákat, majd a húst fehéredésig pirítjuk. Megfűszerezzük, hozzáadjuk a céklát, meglocsoljuk balzsamecettel, és addig pároljuk, amíg megpuhul. Ha szükségel, kevés vízzel hígítjuk, majd a végén a felesleges levet pár perc alatt lepirítjuk.