Mivel mi kevés rizset eszünk, ezért az egytálételeinkben inkább a zöldségek dominálnak, ami sokkal gazdagabbá & könnyebben emészthetővé teszi az ételeket! ;)

A recept:rizses hus.jpg

  • 1 ek mangalica zsír
  • hagyma - apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 1 egész csirkemell - felkockázva
  • 2 dl barnarizs
  • 20 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék (répa, borsó, kukorica, pritaminpaprika)
  • 25 dkg (fagyasztott) brokkoli
  • 1/2 sütőtök - felkockázva

  Fűszerek:

  • 2 ek pirospaprika
  • 1 ek petrezselyem
  • 1-1 kk , őrölt gyömbér, őrölt mustármagzsálya
  • 1/2 kk borsszerecsendió, chili, bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, majoranna, őrölt kömény

A felhevített zsiradékon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Megfűszerezzük, hozzáadjuk a rizset, majd felöntjük 4 dl vízzel, és lefedve 15 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a zöldségeket, felöntjük egy kevés vízzel, és további 15-20 perc alatt az egészet puhára főzzük.

Szerző: feherfalat  2014.05.16. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges gyors rizottó főételek egytálételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr485864647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása