Én még soha életemben nem ettem hagymás babot. :P

Régebben nem szerettem a hagymát, a hús nélküli ételeket meg főleg nem. :D
De változnak az idők, és mostanában imádjuk a babot, és ráadásul a hús mentes ételeket is előnyben részesítjük, úgyhogy éppen ideje volt, hogy kipróbáljam ezt az egyszerű, de fincsi kis egytálételt.

A recept:hagymás bab.jpg

  • 1 csík füstölt szalonna - felcsíkozva
  • 2-3 hagyma - félkarikára vágva
  • 1 kis fej fokhagyma -  felkarikázva
  • 30 dkg bab - előző este beáztatva

  Fűszerek:

  • 1 kk 
  • 1/2 mk bors

A babot feltesszük főni, annyi enyhén sós vízben, ami éppen ellepi, és lefedve egy órát főzzük.
Egy forró serpenyőben zsírjára sütjük a szalonnát, majd megpirítjuk rajta a hagymákat, sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a főtt babot, és összepirítjuk.

Szerző: feherfalat  2014.05.25. Szólj hozzá!

Címkék: főételek egytálételek hüvelyesek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr836182075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása