Mostanában rákaptunk erre a könnyen & gyorsan elkészíthető nyers finomságra, ami nem más, mint aszalt gyümölcsök, magvak és némi zabpehely keveréke! :D
Eredetileg datolyával készült, és először egy Blogkóstolóra készítettem el, de azóta többféle összetételen is elkészült nálunk, mikor melyik aszalt gyümölcs dominál benne. :P
Próbáljátok ki, nem sok gond van vele & nagyon fincsi! ;)
A recept:
- 10 dkg mazsola- beáztatva
- 5 dkg aszalt sárgabarack - beáztatva
- 5 dkg aszalt szilva
- 1 dl zabpehely
- 10 dkg darált mandua
- 1 kk fahéj
- 5-5 dkg fekete & fehér szezámmag - a golyókat ebbe hempergetjük ;)
A mazsolát és a barackot beáztatjuk néhány órára annyi vízbe, ami éppen ellepi.
Amikor egy kicsit megpuhultak - 1-2 óra elég neki :P -, akkor összedaráljuk a többi hozzávalóval, majd egy kicsit állni hagyjuk, hogy a száraz hozzávalók magukba szívják a nedvességet, és jól formázható állagot kapjunk.
Kis golyókat formázunk belőle, és szezámmagba forgatjuk.
Nagyon finom vendégváró csemege lehet belőle! ;)
Tipp:
Szezámmag helyett forgathatjuk kókuszreszelékbe, vagy akár durvára tört mogyoróba is! ;)