Mostanában rákaptunk erre a könnyen & gyorsan elkészíthető nyers finomságra, ami nem más, mint aszalt gyümölcsök, magvak és némi zabpehely keveréke! :D

Eredetileg datolyával készült, és először egy Blogkóstolóra készítettem el, de azóta többféle összetételen is elkészült nálunk, mikor melyik aszalt gyümölcs dominál benne. :P

Próbáljátok ki, nem sok gond van vele & nagyon fincsi! ;) 

A recept:datolyagolyók tarka3.jpg

  • 10 dkg mazsola- beáztatva
  • 5 dkg aszalt sárgabarack - beáztatva
  • 5 dkg aszalt szilva
  • 1 dl zabpehely
  • 10 dkg darált mandua
  • 1 kk fahéj
  • 5-5 dkg fekete & fehér szezámmag - a golyókat ebbe hempergetjük ;)

A mazsolát és a barackot beáztatjuk néhány órára annyi vízbe, ami éppen ellepi. 
Amikor egy kicsit megpuhultak - 1-2 óra elég neki :P -, akkor összedaráljuk a többi hozzávalóval, majd egy kicsit állni hagyjuk, hogy a száraz hozzávalók magukba szívják a nedvességet, és jól formázható állagot kapjunk. 
Kis golyókat formázunk belőle, és szezámmagba forgatjuk. 

Nagyon finom vendégváró csemege lehet belőle! ;)

Tipp:

Szezámmag helyett forgathatjuk kókuszreszelékbe, vagy akár durvára tört mogyoróba is! ;)

Szerző: feherfalat  2014.07.03. Szólj hozzá!

Címkék: vegetáriánus nasik édességek zabpelyhes aszalt gyümölcsös Nyerskonyha

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr946227028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása