Most, hogy itt a jóidő, sokszor bográcsozunk a kertben, és hogy ne legyen unalmas mindig csak a babgulyás, ezért ezúttal lencséből készítettük! :P

Még annak is nagyon ízlett, aki egyébként a lencsét nem nagyon szereti! ;)

A recept:

  • 15 dkg füstölt szalonnagulyás2.jpg - felcsíkozva
  • hagyma - apróra vágva
  • 1 fej fokhagyma - felkarikázva
  • 2 csípős paprika - apróra vágva
  • 3 paradicsom - felkockázva
  • 3 paprika - felkockázva
  • 1 kg sertéscomb - összekockázva
  • 30 dkg lencse - előző este beáztatva
  • répa - karikára vágva
  • fehérrépa - felkarikázva
  • 2 krumpli - felkockázva

  Fűszerek:

  • 1/2 cs friss petrezselyem
  • 1-1 ek füstölt só, füstölt pirospaprika
  • 2 kk Himaláj 
  • 1 kk bors, citromborschili, őrölt köménymag

A szalonnát zsírjára sütjük, majd megpirítjuk rajta a hagymákat. Hozzáadjuk a csípős paprikát, majd pár perc után a paprikát, és további néhány perc múlva a paradicsomot. Néhány perc pirítás után, amikor egy sűrű levet kapunk belőle, hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Megfűszerezzük, felöntjük 3 liter vízzel, hozzáadjuk a lencsét, és 1-1,5 óráig főzzük. Ekkor sorban beletesszük a zöldségeket, és további fél óra alatt az egészet összefőzzük.

Tipp:

Én még akartam bele főzni egy kis árpát is, de a többiek szerint így is tökéletes volt! ;)

Szerző: feherfalat  2014.07.31. Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: zöldséges főételek levesek különleges ételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr506551587

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.07.31. 16:39:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása