A párom imádja a steaket, így egy Steak Klubtagságot kapott ajándékba a Húsmanufaktúrából. Ez egy nagyon izgalmas tagság, főleg steak rajongók számára, mert minden hónapban másféle steaket szállítanak egy ínycsiklandó recept kíséretében! :D
Íme az első steak sütő próbálkozásunk! ;)
A recept:
- 1 szelet friss vagy érlelt Rib-Eye Steak
- 2 ek finomra vágott petrezselyem
- 1 ek finomra vágott koriander levél
- 1 ek finomra vágott oregano
- 2 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 1 dl olívaolaj
- 1/2 dl vörösbor ecet
- 1 ek apróra vágott lilahagyma
- 1/4 kaliforniai paprika - apróra vágva
A steaket megkenjük olívaolajjal, sózzuk-borsozzuk, és nagy lángon, felforrósított serpenyőben oldalanként 4 percig sütjük -, már ha valaki medium-rare szereti! ;)
A mártáshoz sorban összekeverjük a felaprított hozzávalókat, majd a húsra halmozzuk! :D