Még sosem csináltam kenguruból levest, mindig grillezni szoktuk, de gondoltam miért ne! :D
Olyan gulyás leves félére terveztem megcsinálni - hogy a gyógyító húsleves után további erőt adjon :D -, kicsit hasonlít is, de azért csak kenguru! ;)

A recept:

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 hagyma - felaprítva
  • 1 fej fokhagyma - apróra vágva
  • 1 piros kaliforniai paprika - kis kockára vágva
  • 3 paradicsom - kis kockára vágva
  • 1 szál szárzeller - felaprítva
  • 1/2 kg kenguruhúskockára vágva
  • 3 répa - felkarikázva
  • 2 krumpli - felkockázva
  • 1/2 csokor friss petrezselyem

  Fűszerek:

  • 1 ek pirospaprika
  • 3 kk
  • 2 kk petrezselyem, metélő hagyma, medvehagyma
  • 1/2 kk bors, chilli, őrölt kömény, szerecsendió

A felhevített olajon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a paprikát, pár perc után a paradicsomot is, végül a zellert. Egy kicsit összefőzzük, megfűszerezzük, majd hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Pár percig lefedve hagyjuk, hogy levet engedjen a hús, majd hozzáadjuk a zöldségeket és felöntjük 2-3 liter vízzel. Forrástól számított 40-50 percig főzzük, amíg a hús is teljesen megpuhul.

Jó étvágyat hozzá! :D

Szerző: feherfalat  2012.05.16. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges főételek levesek Paleo

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr954515721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása