Még sosem csináltam kenguruból levest, mindig grillezni szoktuk, de gondoltam miért ne! :D
Olyan gulyás leves félére terveztem megcsinálni - hogy a gyógyító húsleves után további erőt adjon :D -, kicsit hasonlít is, de azért csak kenguru! ;)
A recept:
- 1 ek olívaolaj
- 1 hagyma - felaprítva
- 1 fej fokhagyma - apróra vágva
- 1 piros kaliforniai paprika - kis kockára vágva
- 3 paradicsom - kis kockára vágva
- 1 szál szárzeller - felaprítva
- 1/2 kg kenguruhús - kockára vágva
- 3 répa - felkarikázva
- 2 krumpli - felkockázva
- 1/2 csokor friss petrezselyem
Fűszerek:
- 1 ek pirospaprika
- 3 kk só
- 2 kk petrezselyem, metélő hagyma, medvehagyma
- 1/2 kk bors, chilli, őrölt kömény, szerecsendió
A felhevített olajon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a paprikát, pár perc után a paradicsomot is, végül a zellert. Egy kicsit összefőzzük, megfűszerezzük, majd hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Pár percig lefedve hagyjuk, hogy levet engedjen a hús, majd hozzáadjuk a zöldségeket és felöntjük 2-3 liter vízzel. Forrástól számított 40-50 percig főzzük, amíg a hús is teljesen megpuhul.
Jó étvágyat hozzá! :D