Ezt a receptet a neten találtam, és nagyon megtetszett, de egy kicsit bonyolult volt az elkészítése, ezért átvariáltam! ;)

Bár az én verzióm és igényel egy kis előregondolást, mert a mandulát előző nap be kell áztatni. :P

A recept:rizskrém.jpg

  • 1 dl barnarizs
  • 1 kk vaníliakivonat
  • 1 dl natúr mandula (sótlan&pörköletlen) - előző nap beáztatva
  • 2 szem datolya
  • 1 kk vaníliakivonat
  • 1 kk fahéj
  • 15 dkg aszlat szilva - összedarabolva
  • 3 ek méz

A rizset egy forró edényben kissé megpirítjuk, majd felöntjük 3 dl vízzel, hozzáadjuk a vaníliát és lefedve fél órán át lassú tűzön főzzük. A beáztatott mandulát alaposan megmossuk, és összeturmixoljuk 2 dl vízzel, a datolyákkal, a vaníliával és a fahéjjal. Ezt hozzáöntjük a rizshez, beletesszük az aszalt szilvát és további 20 percig főzzük. Ekkor a tűzről levéve továbbra is lefedve hagyjuk állni, amíg az összes levét beissza.
Utána összekeverjük a mézzel, és már tálalhatjuk is. ;)

Szerző: feherfalat  2012.06.08. Szólj hozzá!

Címkék: vegetáriánus nasik édességek aszalt gyümölcsös

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr494572912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása