Ezt a receptet a neten találtam, és nagyon megtetszett, de egy kicsit bonyolult volt az elkészítése, ezért átvariáltam! ;)
Bár az én verzióm és igényel egy kis előregondolást, mert a mandulát előző nap be kell áztatni. :P
A recept:
- 1 dl barnarizs
- 1 kk vaníliakivonat
- 1 dl natúr mandula (sótlan&pörköletlen) - előző nap beáztatva
- 2 szem datolya
- 1 kk vaníliakivonat
- 1 kk fahéj
- 15 dkg aszlat szilva - összedarabolva
- 3 ek méz
A rizset egy forró edényben kissé megpirítjuk, majd felöntjük 3 dl vízzel, hozzáadjuk a vaníliát és lefedve fél órán át lassú tűzön főzzük. A beáztatott mandulát alaposan megmossuk, és összeturmixoljuk 2 dl vízzel, a datolyákkal, a vaníliával és a fahéjjal. Ezt hozzáöntjük a rizshez, beletesszük az aszalt szilvát és további 20 percig főzzük. Ekkor a tűzről levéve továbbra is lefedve hagyjuk állni, amíg az összes levét beissza.
Utána összekeverjük a mézzel, és már tálalhatjuk is. ;)