A múltkori fűszeres zabszeletet gondoltam egy kicsit tovább, és csináltam valami hasonló, ám mégis teljesen más jellegű ételt! ;)
A recept:
- 2,5 dl zabpehely
- 1/2 kk szódabikarbóna
- 2 tojás
- 10 dkg fokhagymás grillezett padlizsán - olajban eltett változat
- 1 csokor friss petrezselyem - felaprítva
- 1/2 kk só
- kacsazsír
- tonhal konzerv - olívaolajban eltett
A zabpelyhet beáztatjuk egy kis vízbe, hogy éppen csak ellepje, és fél órát állni hagyjuk, hogy jól megszívja magát, és egy ragacsos masszát kapjunk belőle. Összekeverjük a szódabikarbónával, a tojással és a fűszerekkel. A padlizsánt egy turmix gépben összeaprítjuk, majd ezt is a masszához adjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsit véknyan megkenünk kacsazsírral, majd beleterítjük a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük, majd felszeleteljük, és tonhallal tálaljuk.
Tipp:
Tonhal nélkül sem rossz, bár ha csak magában esszük, akkor lehet érdemes egy kicsit tovább sütni, hogy kemény legyen, és akkor akár mártogatósokkal is kínálhatjuk! ;)