Ezt a receptet azóta ki akarom próbálni, amióta láttam a Julie és Julia című filmet! :D
Egy kicsit bonyolult, de megéri kipróbálni, nagyon fincsi lett! ;)
A recept:
- 1 kg sovány marhahús - kockára vágva
- 2 répa - apróra vágva
- 1 hagyma - apróra vágva
- 5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 1 ü (7 dl) száraz vörösbor
- 2 ek olívaolaj
- 3 ek hajdinaliszt
- 3 gerezd fokhagyma - karikára vágva
- 1 hagyma - karikára vágva
- 25 dkg gomba - felszeletelve
- 1 répa - apróra vágva
- 1/2 kg paradicsom - kockára vágva
- 2 krumpli - kockára vágva
- 2 ek balzsamecet - legvégén ízesítéshez
Fűszerek:
- 1 cs petrezselyem - apróra vágva
- 2-2 kk kakukkfű, Himaláj só
- 5 babérlevél
- 1 kk bors
A húst összekeverjük a répával, a hagymákkal, a petrezselyemmel, egy kiskanál kakukkfűvel és 3 babérlevéllel, majd felöntjük a borral, és lefedve, hűtőbe téve egy éjszakán át pácoljuk.
Másnap szétválasztjuk a húst, a zöldségeket és a vörösbort, és a páclevet felforraljuk, a habját leszedjük. Egy sütőpapírral bélelt magasfalú tepsit kiolajozunk, majd beletesszük a húst, sózzuk-borsozzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben megpirítjuk.
Hozzáadjuk a páchoz használt zöldségeket, a kakukkfüvet és a babérleveleket, majd meghintjük liszttel. Leöntjük a páclével, és ha esetleg nem lepi el a húst, akkor adjuk hozzá némi vizet. Lefedve egy órán át sütjük, majd a többi hozzávalót is hozzáadva további 45 percig főzzük.
Tálalás előtt balzsamecettel ízesítjük.