Vettem a minap az Aldiban egy bio sütőtökös rizottó keveréket, és gondoltam felturbózom egy kicsit! :)
Ha sima barna rizzsel csináljuk is finom lesz! ;)

A recept:sütotökös_1.jpg

  • 1 csík füstölt szalonna - felcsíkozva
  • 1 hagyma - apróra vágva
  • 4-5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 1 nagy marék spenót
  • 1/2 kg édesburgonya - kockára vágva (használhatunk helyette sütőtököt is ;) 
  • 25 dkg rizottó keverék (barna rizs, szárított sütőtök, hagyma, sajt, tökmag, szárított cukkini, só, bors)

  Fűszerek:

  • 1 ek petrezselyem
  • 1 kk gyömbérpor
  • 1-1 mk Himaláj , lestyán, borsikafű
  • 1/2 mk őrölt fehérbors, őrölt köménymag


A szalonnát zsírjára sütjük, megpirítjuk benne a hagymákat, megfuttatjuk rajta a spenótot, és hozzáadjuk az édesburgonyát. 10 percig piírjuk, megfűszerezzük, hozzáadjuk a rizset vagy a rizottó keveréket, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, és 20 perc alatt az egészet puhára főzzük.

Szerző: feherfalat  2013.07.26. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges rizottó főételek spenótos egytálételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr245405909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása