Volt már mostanában zellerkrémleves, répakrémleves, fokhagymakrémleves.. mindegyik nagyon finomra sikerült, ezért bátorkodtam ezúttal egy karalábésat is kipróbálni. :P
Igaz, a végén mégsem turmixoltam össze, de Ti nyugodtan megtehetitek, ha úgy jobban szeretitek! ;)
A recept:
- 1 ek olívaolaj
- 1 hagyma - apróra vágva
- 5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 2 karalábé - lereszelve
- 2 répa - félkarikára vágva
- 2 közepes krumpli - összekockázva
Fűszerek:
- 1 ek pirospaprika
- 1-1 kk kakukkfű, rozmaring, gyömbérpor, őrölt kurkuma
- 4 csipet durva szemcsés Himaláj só
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 1/2 mk fehérbors, őrölt kömény
A felhevített olajon megpirítjuk a hagymákat, majd sorban hozzáadjuk a zöldségeket és pár percig együtt pirítjuk őket. Megfűszerezzük, felöntjük két liter vízzel és fél óra alatt az egészet puhára főzzük.
Botmixerrel összeturmixolhatjuk - ha esetleg nincs elég leve, akkor egy kis vízzel hígítjuk -, majd tálaljuk.