Régen sosem csináltam krémleveseket, mert túl sok macerának gondoltam őket. :P
De a múltkori fokhagyma krémlevesen felbuzdulva rájöttem, hogy egyáltalán nem az, és érdemes kipróbálni őket, mert nagyon fincsik! ;) 

A recept:zellerkrémleves.jpg

  • 1 ek olívaolaj
  • hagyma - apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • zeller - kis kockára vágva, levele felaprítva
  • 3 répa - felkockázva
  • 2 közepes krumpli - összekockázva

  Fűszerek:

  • 1 ek pirospaprika
  • 1-1 kk kakukkfű, rozmaring, gyömbérpor, őrölt kurkuma
  • 4 csipet durva szemcsés Himaláj 
  • 1 mk őrölt szerecsendió
  • 1/2 mk fehérbors, őrölt kömény

A felhevített olajon megpirítjuk a hagymákat, majd sorban hozzáadjuk a zöldségeket és pár percig együtt pirítjuk őket. Megfűszerezzük, felöntjük két liter vízzel és fél óra alatt puhára főzzük. 
Amikor egy kicsit kihűlt, akkor összeturmixoljuk - ha esetleg nincs elég leve, akkor turmixoláskor vízzel hígítjuk -, majd tálaljuk.

Szerző: feherfalat  2013.01.07. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges vegetáriánus főételek levesek Paleo

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr684996951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása