Vendégek jöttek hozzánk, és a múltkor náluk ettünk egy nagyon fincsi töltött almát, ezért gondoltam hogy valami hasonló különlegességgel lepem meg őket. :)

A recept:töltött hagyma körettel.jpg

  • 50 dkg darált hús - én sertés lapockát használtam
  • hagyma - apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 2 dl zabpehely - megőrölve
  • tojás
  • 8 fej hagyma - kettévágva, rétegekre szedve

Fűszerek:

  • 1-1 ek  pirospaprika, petrezselyem, metélőhagyma, őrölt mustármag
  • 1-1 kk majoranna,  oregano
  • 1/2 kk szerecsendióköménymagbors

A hozzávalókat a tojással bezárólag sorban összekeverjük, megfűszerezzük, és jó alaposan összekeverjük. Az sem baj, ha egy éjszakát hagyjuk hűtőben állni, hogy összeérjenek az ízek! ;)
A masszát kigolyózzuk, és egy-egy réteg, két fél hagyma közé rakjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket, és alufóliával lefedve, előmelegített sütőben, 200 fokon 30 percig sütjük. Ekkor levesszük róla a fóliát, és további 10-15 perc alatt megpirítjuk.

Tipp:

Én roquefortos céklával, kelbimbós krumplipürével, és currys sült zöldségekkel tálaltam! ;)  

Szerző: feherfalat  2014.02.15. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges főételek könnyű ételek zabpelyhes különleges ételek Paleo

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr925772545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása