A múltkoriban csináltam egy kolbászos sárgaborsó levest, és mivel most egy nagyon fincsi félszáraz, házi mangalica kolbászunk van itthon, gondoltam ezúttal is csinálok belőle valami finomat! :D

A recept:lencseleves3.jpg

  • 30 dkg lencse - előző este beáztatva
  • 1 ek mangalica zsír
  • 1 szál mangalica kolbász - felkarikázva
  • 2 ek mustár
  • 2 ek liszt
  • 3 dl házi tejföl

  Fűszerek:

  • babérlevél
  • 1-1 ek őrölt  mustármag,  petrezselyemgyömbérpor
  • 1-1 kk pirospaprika,  szerecsendió, Himaláj só
  • 1/2 mk bors, őrölt köménymag

A felhevített zsiradékon megpirítjuk a kolbászt, majd hozzáadjuk a lencsét, megfűszerezzük, és felöntjük 2 liter vízzel.
Amikor megfőtt - kb. egy óra múlva -, behabarjuk a mustáros tejföllel, összerottyantjuk, és kész. ;)

Szerző: feherfalat  2014.04.10. Szólj hozzá!

Címkék: főételek levesek hüvelyesek Magyaros

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr266003528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása