A múltkoriban csináltam egy kolbászos sárgaborsó levest, és mivel most egy nagyon fincsi félszáraz, házi mangalica kolbászunk van itthon, gondoltam ezúttal is csinálok belőle valami finomat! :D
A recept:
- 30 dkg lencse - előző este beáztatva
- 1 ek mangalica zsír
- 1 szál mangalica kolbász - felkarikázva
- 2 ek mustár
- 2 ek liszt
- 3 dl házi tejföl
Fűszerek:
- 5 babérlevél
- 1-1 ek őrölt mustármag, petrezselyem, gyömbérpor
- 1-1 kk pirospaprika, szerecsendió, Himaláj só
- 1/2 mk bors, őrölt köménymag
A felhevített zsiradékon megpirítjuk a kolbászt, majd hozzáadjuk a lencsét, megfűszerezzük, és felöntjük 2 liter vízzel.
Amikor megfőtt - kb. egy óra múlva -, behabarjuk a mustáros tejföllel, összerottyantjuk, és kész. ;)