Eredetileg levesnek indult, de annyi mindent tettem bele, hogy egy ínycsiklandó egytálételnek főtt össze! :D

Egyszer már csináltam egy vöröslencsés tésztát, ami hasonlóan nagyon jól sikerült, valamint egy szintén vegetáriánus babos tésztát.. ezekben a jó kis egytálételekben az a közös, hogy nagyon fincsi krémesre főnek össze! ;)

Akartam róla később jobb fotót készíteni, de olyan fincsi lett, hogy mind befaltuk! :P

A recept:vöröslencses.jpg

  • 25 dkg vöröslencse - megmosva
  • 1/2 fej fokhagyma - felkarikázva
  • 2 krumpli - felkockázva
  • 1 nagy répa - felkarikázva
  • 15 dkg bulgur

  Fűszerek:

  • 1-1 ek pirospaprika,  őrölt mustármag, metélőhagyma
  • 1-1 kk , Cayun fűszerkeverék 
  • 1/2 kk borschili, őrölt köménymag

A vöröslencsét feltesszük főni 2 liter vízben, megfűszerezzük, és sorban hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd kb. fél óra alatt az egészet krémesre főzzük.

A vöröslencse szinte teljesen szétfő, és egy nagyon finom szószos ételt kapunk! ;)

Tipp:

Én akartam még hagymát is pirítani rá, de végül anélkül is nagyon jó lett! :)

Szerző: feherfalat  2014.07.19. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges gyors vegetáriánus főételek egytálételek hüvelyesek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr276514537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása