A múltkor vittem vendégségbe egy nagyon klassz barackos-túrós sütit, ami szintén mindenféle itthon fellelhető finomságból állt össze, egy kis ilyen liszt, egy kis olyan :P -, és olyan fincsi lett, hogy ezúttal elkészítettem egy mogyorós, aszalt gyümölcsös változatot is! ;)

A recept:

  • 3 dl zabpehelymogyoros3.jpg - kevés vízbe beáztatva
  • 10 dkg mandulaliszt vagy őrölt mandula
  • 5 dkg kókuszliszt
  • 1 marék aszalt sárgabarack - kis kockára vágva
  • 1 marék goji bogyó
  • 1 marék pisztácia
  • 1 érett körte - felkockázva
  • 1 ek mogyoróvaj
  • 1 ek kókuszzsír - felolvasztva
  • 1 ek lenmag
  • 1 ek fekete szezámmag
  • 1 ek homoktövis
  • 1 ek méz
  • 1 kk kardamom
  • 3 tojás
  • 25 dkg mogyoró

A mogyoró kivételével sorban összekeverjük a hozzávalókat, ha szükséges adunk hozzá 1-2 dl vizet, hogy egy keverhető masszát kapjunk, és egy 20 percet állni hagyjuk.

A massza felét belekanalazzuk egy sütőpapírral bélelt tortaformába, majd megszórjuk a fele mogyoróval. Ráhalmozzuk a maradék masszát, és az egészet befedjünk a maradék mogyoróval.

Előmelegített sütőben 200 fokon, 40-50 percig sütjük, amíg a közepe is jól átsül.

Szerző: feherfalat  2014.07.29. Szólj hozzá!

Címkék: gyümölcsös vegetáriánus édességek zabpelyhes aszalt gyümölcsös

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr826546993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása