A múltkor vittem vendégségbe egy nagyon klassz barackos-túrós sütit, ami szintén mindenféle itthon fellelhető finomságból állt össze, egy kis ilyen liszt, egy kis olyan :P -, és olyan fincsi lett, hogy ezúttal elkészítettem egy mogyorós, aszalt gyümölcsös változatot is! ;)
A recept:
- 3 dl zabpehely
- kevés vízbe beáztatva
- 10 dkg mandulaliszt vagy őrölt mandula
- 5 dkg kókuszliszt
- 1 marék aszalt sárgabarack - kis kockára vágva
- 1 marék goji bogyó
- 1 marék pisztácia
- 1 érett körte - felkockázva
- 1 ek mogyoróvaj
- 1 ek kókuszzsír - felolvasztva
- 1 ek lenmag
- 1 ek fekete szezámmag
- 1 ek homoktövis
- 1 ek méz
- 1 kk kardamom
- 3 tojás
- 25 dkg mogyoró
A mogyoró kivételével sorban összekeverjük a hozzávalókat, ha szükséges adunk hozzá 1-2 dl vizet, hogy egy keverhető masszát kapjunk, és egy 20 percet állni hagyjuk.
A massza felét belekanalazzuk egy sütőpapírral bélelt tortaformába, majd megszórjuk a fele mogyoróval. Ráhalmozzuk a maradék masszát, és az egészet befedjünk a maradék mogyoróval.
Előmelegített sütőben 200 fokon, 40-50 percig sütjük, amíg a közepe is jól átsül.