Az ünnepi készülődéssel úgy elment a hétvége, hogy megint teljesen elfelejtettem, mit eszünk hétfőn?! :O
Én nagyon szeretem a tonhalsalátákat, mindenféle zöldséggel, hüvelyesekkel, vagy akár gabonákkal keverve, úgyhogy megint ilyet készítettem.
Azt találtam ki, hogy olyan uncsi a rizs és társai, hogy inkább összekeverem őket, és akkor a tápanyag is változatosabb, mintha csak egyfélét ennénk! ;)
Ime a recept:
- 1 ek olaj
- 1/2-1/2 dl basmati rizs, bulgur, árpa és quinoa
- 1 ek szójaszósz
- 1 babkonzerv
- 400 g tonhal (konzerv, vízben eltéve)
- 1 cékla konzerv - kis kockára vágva
Fűszerek:
- 1-1 kk petrezselyem, bazsalikom, szárított metélőhagyma
- 1/2 kk só
- 1/4 kk bors, őrölt köménymag
A gabonákat a felhevített olajon pár perc alatt megpirítom, rászórom a fűszereket, majd felöntöm 4 dl vízzel.
15 perc alatt az egész puhára párolódik. Amikor kihűlt, hozzákeverem a szójaszószt és a leszűrt konzerveket, és már kész is! ;)