És igen, megint egy újabb spenótos recept a Spar versenyre! :D
Ezúttal is egészségesebb hozzávalókból itt a blogon! ;)
A recept: (4 adag)
- 1 ek avokádó olaj - ez nem ad hozzá az ízéhez, csak nekem megtetszett, de nyugodtan lehet másfajta olaj is :)
- 25 dkg gomba - cikkekre vágva
- 1 ek tönkölybúza liszt
- 3 dl zsírmentes tej
- 7 dkg parmezán sajt - reszelve
- 7 dkg rizstészta (gluténmentes)
- 5 dkg füstölt sonka - kis kockára vágva
- 1 ek avokádó olaj
- 1 egész csirkemell - felkockázva
- 1 ek avokádó olaj
- 1 hagyma - apróra
- 4 gerezd fokhagyma - apróra
- 25 dkg spenót
- 1 dl zsírmentes tej
- 3 tojás sárgája - mehet bele 2 egész tojás is, csak nekem sárgája volt kimaradva :P
Fűszerek:
- 1-1 kk só, kurkuma, borsikafű, pirospaprika
- 1/2 kk bors, szerecsendió, fehérbors
A felhevített olajon megpirítjuk a gombákat, majd kiszedjük és félretesszük őket. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a sonkát, majd ezt is félretesszük.
Egy újabb evőkanálnyi felhevített olajon megfutattjuk a lisztet, felöntjük a tejjel és csomómentesre keverjük. Megfűszerezzük, hozzáadjuk a sajtot, és beletesszük a tésztát. Lefedve pár perc alatt készre főzzük (én 4 perc alatt megfővő rizstésztát használtam, de meg kell nézni a tasakon, mert mindegyik más), majd belekeverjük a sonkát és a gombát.
A felhevített olajon mepirítjuk a csirkemellet, majd sütőpapírral bélelt tepsibe szedjük.
A visszamaradt olajon megfonnyasztjuk a hagymákat, rátesszük a spenótot, megfűszerezzük és felöntjük tejjel.
Amikor összeforrt, hozzáadjuk a tojássárgákat és simára keverjük. Ezt ráöntjük a csirkére, lefedjük alufóliával, és előmelegített sütőben, 200 fokon 20perc alatt megsütjük.
Nagy szeletekre vágva, a sajtos-gombás tésztával tálaljuk! :D