A rebarbara pite elég gyakori vendég nálunk, de az egy csokor rebarbarából mindig kimarad egy kicsi, amiből általában másik rebarpara pitét szoktam csinálni :P -, de ezúttal valami máshoz volt kedvem! :D
A recept:
- 1/2 csokor rebarbara - feldarabolva
- 2 alma - lereszelve
- 15 dkg mandulaliszt
- 5 dkg aszalt vörösáfonya
- 1 ek fahéj
- 3 tojás
- 1 ek méz
- 1/2 dl zsírmentes tej
- 2 ek kakaó
A hozzávalókat sorban összekeverjük a kakaó kivételével, majd a massza felét egy sütőpapírral bélelt teflonkenyér formába öntjü. A másik felébe belekeverjük a kakaót, és úgy öntjük a világos réteg tetejére. Előmelegített sütőben, 200 fokon 20 perc alatt megsütjük.