A fokhagyma krémlevesen felbuzdulva ezúttal sütőtök krémlevest akartam készíteni -, szintén tej és tejszín nélkül -, de végül mégsem nem turmixoltam össze. :P
Így is fincsi lett! ;)
A recept:
- 1 ek olívaolaj
- 1 hagyma - apróra vágva
- 5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 1 zeller - kis kockára vágva, levele felaprítva
- 3 répa - felkockázva
- 2 közepes krumpli - összekockázva
- 1 kisebb sütőtök - felkockázva
Fűszerek:
- 1 ek pirospaprika
- 1 kk kakukkfű, gyömbérpor, őrölt kurkuma
- 4 csipet durva szemcsés Himaláj só
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 1/2 mk fehérbors, őrölt kömény
A felhevített olajon megpirítjuk a hagymákat, majd sorban hozzáadjuk a zöldségeket és pár percig együtt pirítjuk őket. Megfűszerezzük, felöntjük két liter vízzel és fél óra alatt puhára főzzük.