Gesztenyelisztből ;)

Egyszer már készítettem gesztenyés palacsintát, akkor gesztenyemasszát tettem a tésztájába, ami igen jól sikerült. :D
Ezúttal gesztenyelisztet használtam, így kicsit kevésbé intenzív a gesztenye, de finom! ;)

A recept:gesztenyepalcsi.jpg

  • 25 dkg gesztenyeliszt
  • tojás
  • egy csipet só
  • 2 ek méz
  • 5 dl tej
  • 1 ek kókuszolaj - a sütéshez

Bekeverjük a palacsintatésztát, mintha sima palacsintát készítenénk, és fél órát állni hagyjuk. Ha szükséges, adunk hozzá még egy kis tejet, majd kókuszzsírral kiolajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat.

Szerintem nagyon finom a tésztája önmagában is, de bátran tölthetjük bármivel, ami ízlésünk szerint passzol hozzá. Megkenhetjük például fahéjas mézzel, baracklekvárral, banánpürével, meggybefőttel... kinek mi illik hozzá a legjobban! ;)

Szerző: feherfalat  2013.01.27. Szólj hozzá!

Címkék: gyors édességek palcsinták

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr695043186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása