Csináltam már szilva chutneyt, ami nagyon jó lett, meg banán chutneyt, ami eléggé pikáns is, és most csináltam egy másik féle szilva chutneyt, mert a fűszerezése nagyon eltér az elsőétől, és így egy teljesen más ízvilágot kapunk. :D

A recept:szilva2.jpg

  • 2 nagy hagyma - felaprítva
  • 2 diónyi gyömbér - apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 2 nagy alma - felaprítva
  • 1 kg szilva - kimagozva, feldarabolva
  • 10 dkg mazsola
  • 3 ek málnaecet
  • 3 ek méz

  Fűszerek:

  • 2 ek currypor
  • 2 csillagánizs 
  • 1 ek fahéj
  • 1-1 kk , csili pehely

Az ecet és a méz kivételével összefőzzük a hozzávalókat, majd amikor már elég szottyos - kb. fél óra -, akkor a tűzről levéve hozzáadjuk az ecetet és a mézet, majd azon forrón üvegekbe töltjük, és a lekvárokhoz hasonlóan száraz dunsztban tartósítjuk.

Szerző: feherfalat  2013.10.16. Szólj hozzá!

Címkék: házi mártogatós (dipek) Paleo Ajándékok a konyhából

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr285536342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása