szilva chutney.jpgA múltkor voltunk a Govinda étteremben, és megkóstoltuk a szilva chutneyt, ami a páromnak NAGYON bejött! :D
Aztán voltam egy indiai főzőtanfolyamon a SéfAkadémián, és annyira megtetszett, ahogy az ételeiket készítik, hogy belevágtam én is egy szilva chutneyba, indiai módra! ;)

A recept:

  • 10 dkg vaj
  • 2 nagyobb lilahagyma - félkarikára vágva
  • 3 ek méz
  • 2 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 1 dl vörösbor
  • 2 ek málnaecet
  • 1 kg szilva - kimagozva, negyedelve

  Fűszerek:

  • 5 narancsvirág
  • 3 fahéjrúd
  • 2 csillagánizs
  • 6 szem zöld kardamom - mozsárban megtörve
  • 2 diónyi gyömbér - lereszelve
  • 1 piros csili - kimagozva és apróra vágva

szilva chutney2.jpg
Egy nagyobb edényben felhevítjük a vajat, beledobjuk a fahéjat, és addig pirítjuk, amíg ki nem nyílik. Utána hozzáadjuk a többi fűszert is, és pár percig együtt pirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a hagymát, és lassú tűzön, fedő alatt 15 perc alatt puhára pároljuk. Rácsorgatjuk a mézet, hozzáadjuk a fokhagymát, felöntjük a borral és az ecettel, végül hozzáadjuk a szilvát is.
Lefedve 30 percig főzzük, majd sterilizált üvegekbe szedjük, és egy napra száraz dunsztba tesszük.
Szerző: feherfalat  2013.09.27. Szólj hozzá!

Címkék: házi gyümölcsös Paleo Ajándékok a konyhából

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr25531800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása