A székelykáposztát én már a húsos verziónál is nyers káposztával készítettem :P -, úgyhogy ez nem hozott olyan nagy változást. :)
De ez a vegán változat is nagyon finom, nekem nem hiányzik belőle a hús! ;)
A recept:
- 1/2 kg savanyú káposzta - összevágva
- 10 dkg napraforgó mag - beáztatava
- 2 kápia paprika - feldarabolva
- 1 újhagyma - feldarabolva
- 5 aszalt paradicsom - olajban eltett változat
- 2 paradicsom
Fűszerek:
- 1 ek medvehagyma készítmény - medvehagyma sóval és olajjal eltéve
- 1/2 mk bors
- 1-1 kk őrölt kömény
A savanyú káposzta kivételével simára turmixoljuk a hozzávalókat, megfűszerezzük, majd összekeverjük a káposztával.
A tetejére magtejfölt teszünk:
- 10 dkg kesudió
- 1/2 citrom leve
- 1 kk méz
- 1/2 mk só, bors
- kb. 1 dl víz
Összeturmixoljuk a hozzávalókat, amíg tejföl szerű nem lesz.
A magtejfölt a káposztára kanalazzuk, és petrezselyemmel díszítjük.
Nagyon finom! :D