Nagyon szeretem a vöröslencse levest, ezért mostanában többször is előfordult nálunk, persze mindig más formában! ;)
A recept: (2 nagy adag)
- 1 bögre vöröslencse - megmosva
- 2 l víz
- 8 gerezd fokhagyma - felaprítva
- 1 hagyma - felaprítva
- 1 ek mustár
- 4 tojás
Fűszerek:
- 1 ek Halfűszer keverék - a neve ne tévesszen meg senkit, ez csak egy fincsi fűszerkeverék, ami egyébként jól passzol halakhoz ;)
- 1-1 kk gyömbér, csípős pirospaprika
- 1 mk Himaláj só
Egy fazékban feltesszük a vöröslencsét főni, megfűszerezzük, majd hozzáadjuk a hagymákat, és egy fél óráig főzzük Ekkor belekeverjük a mustárt, beleütjük a tojásokat, és fedő alatt további tíz percig főzzük, amíg a tojások is megfőnek a levesben.