Nagyon megkívántam a vöröslencsét, és mivel régen volt már nálunk leves, gondoltam kombinálom a kettőt! :P

A recept:vöröslencse leves.jpg

  • 1 bögre vöröslencse - megmosva
  • 2 l víz
  • 5 gerezd fokhagyma - felaprítva
  • 2 krumpli - vékony kockára vágva
  • 3 paradicsom - felkockázva

  Fűszerek:

  • 1 ek petrezselyem
  • 1-1 kk zsálya, majoranna,
  • 1 mk őrölt kömény

A vöröslencsét a fokhagymával feltesszük főni a fűszeres vízben, majd hozzáadjuk a krumplit, és negyed óra elteltével a paradicsomot is, majd további 10-15 percig főzzük, amíg minden megpuhul.

Szerző: feherfalat  2013.10.23. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges gyors vegetáriánus levesek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr465539741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása