Csirkemellel

Csináltam már korábban csilis babot - édesburgonyával :P -, és az is nagyon finom volt! :D
Ezúttal pedig "hagyományosabb" összetevőkből készítettem, csak csirkemellből -, minden volt itthon hozzá! ;)

A recept:csilisbab.jpg

  • 1 ek olaj
  • hagyma - apóra vágva
  • 1 kis fej fokhagyma - apóra vágva
  • 1 egész csirkemell - felkockázva
  • kockázott paradicsom konzerv
  • 30 dkg csilibab - előző este beáztatva
  • 20 dkg fagyasztott kukorica 
  • 1 ek keményítő

  Fűszerek:

  • 1 ek pirospaprika
  • 1 kk chili

A babot feltesszük főni, annyi enyhén sós vízben, ami éppen ellepi, és lefedve egy órát főzzük.
A felhevített olajon megpirítjuk a hagymákat, majd a húst is fehéredésig pirítjuk. Megfűszerezzük, hozzáadjuk a paradicsomot és a kukoricát, felöntjük 2 dl vízzel, majd lefedve 20 percig főzzük. Ekkor belekeverjük a főtt babot, megszórjuk a keményítővel, jól elkeverjük, és összerottyantjuk.

Szerző: feherfalat  2014.02.05. Szólj hozzá!

Címkék: főételek egytálételek hüvelyesek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr165748886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása