Kitaláltam, hogy csilis babot készítek, és csak amikor már majdnem kész volt jöttem rá, hogy csak egy bab konzervem van és nincs itthon kukorica konzerv.. :O
Sebaj, sütöttem hozzá egy kis édesburgonyát, és nagyon finom lett! :D
Jó kis ízkombináció! ;)
A recept:
- 1 ek olaj
- 1 nagy édesburgonya - ujjnyi vastag karikára vágva
- 1 ek olaj
- 1 hagyma - apóra vágva
- 1 lilahagyma - apóra vágva
- 5 gerezd fokhagyma - apóra vágva
- 1 kg darálthús
- 1 piros kaliforniai paprika - felkockázva
- 5 paradicsom - felkockázva
- 1 sűrített paradicsom konzerv
- 1 fehérbab konzerv
- 1 vörösbab konzerv - nekem ez most kimaradt, de ha van otthon, tegyük bele, mert finom ;)
- 1 kukorica konzerv - nekem ez most kimaradt, de ha van otthon, tegyük bele, mert finom ;)
Fűszerek:
- 2 kk pirospaprika
- 1 kk só, petrezselyem, oregano, chili
- 1/2 kk bors, szerecsendió, őrölt kömény
Egy sütőpapírral kibélelt tepsit befújjunk olajspayvel, és ráfektetjük az édesburgonyát.
A tetejét is befújjuk olajspayvel, és előmelegített sütőben, 200 fokon egy órán át sütjük - félidőben megforgatjuk őket.
A felhevített olajon megpirítjuk a hagymákat, majd a húst is. Megfűszerezzük, hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, majd lefedve fél órán át főzzük.
Ekkor belekeverjük a sűrített paradicsomot, és a konzerveket, összerottyantjuk, és már kész is. :)