Édesburgonyával ;)

Kitaláltam, hogy csilis babot készítek, és csak amikor már majdnem kész volt jöttem rá, hogy csak egy bab konzervem van és nincs itthon kukorica konzerv.. :O
Sebaj, sütöttem hozzá egy kis édesburgonyát, és nagyon finom lett! :D
Jó kis ízkombináció! ;)

A recept:

  • 1 ek olaj
  • 1 nagy édesburgonya - ujjnyi vastag karikára vágva
  • 1 ek olaj
  • 1 hagyma - apóra vágva
  • 1 lilahagyma - apóra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma - apóra vágva
  • 1 kg darálthús
  • 1 piros kaliforniai paprika - felkockázva
  • 5 paradicsom - felkockázva
  • 1 sűrített paradicsom konzerv
  • 1 fehérbab konzerv
  • 1 vörösbab konzerv - nekem ez most kimaradt, de ha van otthon, tegyük bele, mert finom ;)
  • 1 kukorica konzerv - nekem ez most kimaradt, de ha van otthon, tegyük bele, mert finom ;)

  Fűszerek:

  • 2 kk pirospaprika
  • 1 kk , petrezselyem, oregano, chili
  • 1/2 kk bors, szerecsendió, őrölt kömény

Egy sütőpapírral kibélelt tepsit befújjunk olajspayvel, és ráfektetjük az édesburgonyát.
A tetejét is befújjuk olajspayvel, és előmelegített sütőben, 200 fokon egy órán át sütjük - félidőben megforgatjuk őket.

A felhevített olajon megpirítjuk a hagymákat, majd a húst is. Megfűszerezzük, hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, majd lefedve fél órán át főzzük.
Ekkor belekeverjük a sűrített paradicsomot, és a konzerveket, összerottyantjuk, és már kész is. :)

Szerző: feherfalat  2012.03.27. Szólj hozzá!

Címkék: főételek egytálételek hüvelyesek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr634339633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása