Már a múltkori vörösáfonyás kekszhez is tetem répát, és nagyon finom volt vele, ezért tovább kísérleteztem a répás kekszek világában. :D

Igazából nem dominál benne a répa, de azért mégis jó, hogy benne van! ;)

A recept:répás keksz.jpg

  • 2 dl zabpehely
  • 1/2 kg répa - lereszelve - vagy a gyümölcsfacsarás után visszamaradt részt is felhasználhatjuk ;)
  • 2 alma - lereszelve
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg aszalt vörösáfonya
  • 5 dkg kókuszzsír - felolvasztva
  • 10 dkg mandulaliszt vagy darált mandula
  • 5 dkg kókuszliszt
  • tojás
  • 2 ek méz
  • 1 kk fahéj
  • 10 dkg dió - durvára vágva 

A zabpelyhet 10 percre beáztatjuk annyi vízben, ami éppen ellepi, mert annyit pont magába tud szívni. Utána a hozzávalókat sorban belekeverjük, majd evőkanállal egy sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat rakunk, és előmelegített sütőben, 200 fokon 20 perc alatt megsütjük.

Szerző: feherfalat  2014.06.28. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges vegetáriánus nasik zabpelyhes kekszek aszalt gyümölcsös

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr56418669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása